Onboarding

Aannemen van nieuw personeel is vandaag de dag bijna lopende band werk. Zeker als de spreekwoordelijke achterdeur openstaat en ze om verschillende redenen weer bij het bedrijf vertrekken. Bedrijven zijn vaak heel druk en dat is ook de voornaamste reden dat er nieuwe medewerkers bij moeten. Maar het ontbreekt deze bedrijven ook vaak aan een helder, concreet en duidelijk programma om nieuwe medewerkers zo spoedig en goed mogelijk wegwijs te maken binnen de organisatie. Met het uitwerken van een goed onboardingsprogramma (altijd maatwerk) zorgen wij ervoor dat medewerkers sneller productief zijn, zich thuis voelen en daardoor eerder opleveren.

Onze HR professional zal als projectverantwoordelijke een bedrijfsspecifiek onboardingprogramma uitwerken en inrichten, zodat nieuwe medewerkers binnen het bedrijf geïntroduceerd en rondgeleid worden, de secundaire arbeidsvoorwaarden in orde gemaakt worden en het inwerktraject besproken wordt. Op die manier kunnen nieuwe medewerkers zo spoedig mogelijk productief zijn en zich thuis voelen bij het bedrijf van de opdrachtgever. Van een centrale introductiedag organiseren tot het bespreken van het door-ontwikkelprogramma. Van verplichte trainingen tot het spreken van een aantal stakeholders binnen de organisatie.

Het project is afgerond als het bedrijf een helder, concreet en passend onboardingprogramma heeft, vastgelegd in een professioneel document waarin alles tekstueel en visueel is uitgewerkt en in kaart gebracht.