peakman diensten

Je bent nu hier: Over ons - Onze diensten

Diensten Peakman

Flexibiliteit en wendbaarheid zijn essentieel voor organisaties om efficiënt en daadkrachtig te kunnen inspelen op marktontwikkelingen en economische fluctuaties. Van het uitbouwen en / of onderhouden van een flexibele schil tot het stimuleren van de interne mobiliteit en flexibiliteit van medewerkers. Flexibiliteit staat ook steeds vaker hoog op het verlanglijstje van werkenden: flexibiliteit in arbeidstijden en -plaats, meer thuiswerken, een betere afstemming tussen privé en werk,… HR speelt daarbij een belangrijke rol.

Peakman stelt gespecialiseerde kennis tijdelijk en op projectbasis ter beschikking aan bedrijven zodat “complexe” HR vraagstukken professioneel opgelost en / of vormgegeven worden. Dit doen we -uiteraard- met dienstverlening op maat. Tijdelijke, flexibele HR professionals en recruiters zijn immers op verschillende manieren in te zetten. Bij Peakman kun je terecht voor tijdelijke inhuur op basis van uitzenden, zzp-bemiddeling, detacheren of detavast, maar ook voor ondersteuning bij de werving en selectie van professionals voor vast of tijdelijk dienstverband. Peakman beschikt over de nodige kennis en ervaring van de arbeidsmarkt én van online marketing en recruiting, om samen met jou de meest geschikte formule te kiezen, afgestemd op jouw persoonlijke behoefte.

Uitzenden

Je wilt als organisatie in staat zijn direct pieken op te vangen, maar ook ‘direct’ te kunnen afschalen wanneer het even wat minder gaat. Voor die momenten kan je tijdelijk personeel op uitzendbasis inhuren. Peakman HRM werft en selecteert de juiste kandidaat om voor jou een tijdelijke opdracht te voltooien of om tijdelijk een zieke medewerker of medewerker in zwangerschapsverlof te vervangen.

Voordelen voor jou als bedrijf

 • Wij ontzorgen jou in jouw zoektocht naar een tijdelijke collega, zodat jij je kunt blijven richten op jouw corebusiness.
 • Wij vinden en selecteren de juiste en meest geschikte nieuwe medewerker voor jou.
 • We bespreken de opdracht en stemmen de gewenste periode met de kandidaat af.
 • Je betaalt alleen de gewerkte uren op basis van uw inlenersbeloning. Wanneer het project afgelopen is, de piek voorbij is of de zieke medewerker weer terug is, komt de tijdelijke kracht weer bij ons, klaar voor een nieuwe opdracht.
 • De uitzendkracht komt tijdelijk bij jou en onder jouw leiding en toezicht werken, maar jij loopt geen enkel risico. Jij bent geen juridisch werkgever, waardoor risico op ziekteverzuim niet bij jou ligt. Bovendien mis je alle administratieve rompslomp die normaal bij werkgeverschap komt kijken: je controleert alleen de opgave van de gewerkte uren en Peakman regelt de rest.
 • Peakman neemt jou alle zorg uit handen. Jij kunt zorgeloos genieten van flexibiliteit ten top.

Je wilt als professional graag flexibel aan de slag, op de uren die jou het beste uitkomen en werken bij verschillende bedrijven in opdrachten die echt passen bij jouw talenten en ervaring. Maar je wilt daarnaast ook enige zekerheid en continuïteit in opdrachten en weten dat je voor jouw werk marktconform en correct betaald wordt. Werken als uitzendkracht via Peakman kan dan een goede optie zijn.

Voordelen voor jou als uitzendkracht

 • Flexibiliteit: jij kunt werken op de uren dat jij het wil en het aantal uren die je zelf beschikbaar hebt gesteld.
 • Je kunt werken op de opdrachten waarvoor jij jouw talenten en expertise optimaal kunt benutten.
 • Als uitzendkracht ga je aan de slag bij verschillende opdrachtgevers, waardoor je een bak aan ervaring kunt opdoen.
 • Je werkt bij opdrachtgevers tegen dezelfde voorwaarden die functiegenoten bij dat bedrijf ook genieten.
 • Je krijgt betaald voor de uren die je hebt gewerkt en deze worden wekelijks correct uitbetaald.
 • Jouw verlofdagen en eventuele ziekteverzuim zijn al in jouw uurloon verwerkt.
 • Een mooie mix van flexibiliteit en zekerheid.

Detacheren

Heb je als bedrijf behoefte aan versterking of uitbreiding voor de lange(re) termijn, maar wil je wel flexibel blijven? Dan kun je het beste personeel via detachering inhuren. Dit is bijvoorbeeld een goede optie bij veranderingen zoals een structurele toename van de vraag, een langdurig zieke medewerker of simpelweg een project waar gespecialiseerde kennis en expertise gewenst en noodzakelijk is. Detachering geeft je de ‘zekerheid’ dat de medewerker die je inhuurt, niet van het ene op het andere moment kan stoppen. Een verschil met uitzenden is namelijk dat de medewerker die je op detacheringsbasis inhuurt, een formele arbeidsrelatie met jou als opdrachtgever heeft. De gedetacheerde heeft een contract voor bepaalde tijd of voor de duur van het project. Maar, net zoals dat bij uitzenden het geval is, leen je personeel in van een derde partij, Peakman. Peakman werkt hier in de meeste gevallen met schaduwcontracten, waarbij de overeenkomst met de professional dezelfde duur heeft als de opdracht. Jij bent als opdrachtgever dus geen juridisch werkgever en na het project ook niet gebonden aan de medewerker.

Voordelen voor jou als bedrijf

 • Peakman werft en selecteert de juiste medewerker voor jouw ‘langdurige’ opdracht of project.
 • Jij hebt de zekerheid dat de medewerker voor een bepaalde tijd of gedurende de looptijd van het project bij jou blijft.
 • Je krijgt er een uiterst gemotiveerde werknemer bij. De kandidaat kiest immers heel bewust voor jouw bedrijf en de bijbehorende opdracht en engageert zich vooraf aan de gestelde projectopdracht en -duur.
 • Jij bent geen juridisch werkgever en bent daardoor na het project niet gebonden aan de kandidaat.
 • Deze contractvorm is ook een ideale manier om te kijken of een professional écht bij jou en jouw bedrijf past (zie verder ‘detavast’); of dat het louter bij een projectmatige samenwerking blijft. Heb je een werknemer gevonden die je ook na het project in dienst wil houden, dan kun je detavast afspraken maken om de werknemer over te nemen tegen vooraf overeengekomen vergoeding.

Wanneer je je graag voor langere tijd engageert voor projecten waarvoor je jouw talenten optimaal kunt benutten, maar tegelijk ook de flexibiliteit wil behouden om ervaring op te doen bij meerdere opdrachtgevers vooraleer je je ‘vastlegt’, is werken als gedetacheerde voor jou vast een mooie optie. Detachering geeft je misschien iets minder flexibiliteit en afwisseling dan uitzenden, maar je krijgt er wel meer zekerheid voor terug.

Voordelen voor jou als gedetacheerde

 • Je kunt je inzetten voor projecten waarvoor je bewust kiest.
 • Je committeert je vooraf aan de opdracht, de uren én de periode van de opdracht. In ruil daarvoor ontvang je de gewenste zekerheid en veiligheid van inkomsten.
 • Je weet op voorhand hoeveel uren per week je werkzaam bent (urengarantie).
 • Je ontvangt bij verlof en / of ziek ook gewoon de overeengekomen urengarantie uitbetaald.
 • Je weet op voorhand wanneer de periode of opdracht afloopt. Daardoor sta je nooit voor verrassingen.
 • Arbeidsvoorwaarden zijn altijd gelijk aan de inlenersbeloning

Werving & selectie

Goed personeel is de levensader van bedrijven. De arbeidsmarkt is altijd in ontwikkeling. Er is momenteel sprake van een aanzienlijke mismatch tussen vraag en aanbod, die de komende jaren niet zo maar is weggewerkt. Het is daardoor lang niet gemakkelijk om geschikte nieuwe medewerkers te vinden. Bedrijven die vast personeel nodig hebben, maar geen tijd of capaciteit hebben om zelf op zoek te gaan naar geschikte kandidaten, kunnen gebruik maken van onze expertise in werving en selectie. Wij koppelen de persoonlijke expertise van onze deskundige recruiters en consultants aan innovatieve recruitment oplossingen en online marketing knowhow.

Peakman neemt voor jou de werving en selectie van kandidaten over. Je hoeft geen tijd te besteden aan het opstellen van onderscheidende vacatureteksten, aan het inventariseren van alle sollicitatiebrieven noch aan het proces van werven en selecteren. Ook kun je de eerste sollicitatiegesprekken en eventuele assessments en testen met een gerust hart aan ons over laten. We stellen je vervolgens minimaal twee, grondig voorgeselecteerde (eind)kandidaten voor. Hoe we dat precies doen, verneem je in ons stappenplan.

Voordelen voor jou als bedrijf!

 • Wij nemen je alle zorgen omtrent recruitment, werving én selectie uit handen.
 • Je mag rekenen op een flinke tijds- en kostenbesparing!
 • Je maakt gebruik van onze expertise op het gebied van arbeidsbemiddeling en het vinden van geschikte kandidaten.
 • Je betaalt aan Peakman alleen een werving en selectie fee áls wij voor jou de geschikte kandidaat hebben gevonden en hij / zij bij jou in dienst komt.
 • De werving en selectie fee is vooraf bepaald: je weet altijd waar je aan toe bent!
 • Bespaar op tijd en kosten door jouw werving en selectie uit te besteden aan een expert, Peakman. 

De werving en selectie dienstverlening van Peakman vindt plaats op basis van no cure no pay. De kosten voor werving en selectie verschillen immers per vraag. We kunnen het tarief pas vaststellen, als we alle wensen met je hebben doorgesproken. De zogeheten fee is een percentage van het fulltime, bruto jaarsalaris van de aangestelde medewerker. Het is echt maatwerk. No cure no pay houdt in dat je pas betaalt, wanneer je daadwerkelijk één van onze eindkandidaten hebt aangenomen. Dat vinden wij wel zo eerlijk!

Voordelen voor jou als kandidaat.

 • Je gaat direct in dienst bij een bedrijf, met een contract bij deze opdrachtgever.

Deta vast

Een wat nieuwere vorm van flex is detavast. De detavast-constructie kun je misschien nog het beste omschrijven als een ‘detacheringsovereenkomst met overname’. Deze constructie is de ideale manier voor jou als bedrijf om voldoende de tijd te nemen om uit te zoeken of een professional echt bij de functie en bij jouw bedrijf past.

Voordelen voor jou als bedrijf

 • Peakman verzorgt voor jou de werving en selectie van een nieuwe medewerker.
 • Wanneer een geschikte kandidaat is gevonden, gaat deze aanvankelijk middels een detacheringsovereenkomst via Peakman bij jou aan de slag.
 • In de detacheringsovereenkomst zijn exact dezelfde arbeidsvoorwaarden van kracht, die in jouw bedrijf voor de andere medewerkers gelden. Ook wordt hierin alvast opgenomen dat de medewerker na de detacheringsperiode bij jou in dienst komt. Je stelt het juridisch werkgeverschap en alles wat daarbij komt kijken, voor een vooraf afgesproken periode uit.
 • Je krijgt een soort van langere proeftijd, waarin je zonder risico kunt oordelen of de professional echt bij je past.
 • Je loopt minder risico, omdat je tijdens de detachering een uurtarief betaalt voor de periode dat effectief arbeid is verricht.

Je hebt als uitzendkracht of gedetacheerde, na het kunnen opdoen van ervaring in verschillende opdrachten en bij verschillende bedrijven, groot en klein, in diverse sectoren een goed idee kunnen krijgen van waar je echt jouw toekomst ziet. Je hebt kunnen ervaren waar jouw kracht ligt, wat je écht leuk vindt en bij welk type bedrijf jij het meest tot jouw recht kunt komen. Het is een schat aan ervaring en kennis die je met je meeneemt naar een werkgever, waar jij je voor lange tijd aan wilt verbinden en waar je bij in (vaste) dienst wilt treden. Het is niet altijd even gemakkelijk om de overstap te maken van een flexibele naar een vaste baan. Maar met een detavast-constructie wordt het doorstromen naar een vast contract een stuk eenvoudiger.

Voordelen voor jou als arbeidskracht

 • Je begint als flexibele arbeidskracht, maar hebt al van in het begin zicht op een arbeidscontract bij de opdrachtgever.
 • Je krijgt de tijd om te kunnen besluiten of de functie en het bedrijf écht bij je passen.
 • Zekerheid van inkomen en direct op basis van inlenersbeloning
 • Ook bij ziekte en / of verlof krijg je je overeengekomen uren als gevolg van je detacheringsovereenkomst met Peakman

ZZP bemiddeling

Heb je als bedrijf tijdelijk en / of snel behoefte aan gespecialiseerde kennis? Dan kom je vaak al snel uit bij het tijdelijk inhuren van een zzp’er of freelancer.

Voordelen voor jou als bedrijf

 • Je haalt direct de expertise, die in je bedrijf ontbreekt, in huis. Een zelfstandig professional is vaak al zó ervaren en geroutineerd in wat hij / zij doet, dat een lange briefing of inwerktijd onnodig is.
 • Het inhuren van een zzp’er of freelancer biedt je op en top flexibiliteit. Je zit nergens aan vast, maar het is wel belangrijk dat de overeenkomst goed is geregeld conform de Wet DBA. Daar dragen we bij Peakman zorg voor.
 • Zelfstandige professionals werken voor hun eigen bedrijf. Hun eigen naam en imago staan op het spel. Dat maakt dat je mag verwachten dat ze hun verantwoordelijkheid nemen en dat ze het project snel én goed willen afronden.
 • Zelfstandige professionals kiezen de projecten uit waarvoor ze hun talenten optimaal kunnen inzetten en waar ze zelf het gelukkigst van worden. Die passie en bevlogenheid komt niet alleen het project ten goede maar werkt vaak ook door in je bedrijf.

Je hebt er als HR professional of recruiter voor gekozen om voor jezelf te beginnen. Baas over je eigen werk en ontwikkeling zijn, biedt je veel flexibiliteit. Je kunt zelf je uren bepalen, als ook je tarief én de projecten uitkiezen die je zelf het leukste vindt. Maar het leven als zelfstandig professional kan soms ook stressvol zijn. Je bent immers zelf verantwoordelijk om in een goede doorstroom van opdrachten te voorzien, zodat je een mooie continuïteit in werk en inkomen bereikt. Het lukt niet alle zelfstandig professionals even goed om zichzelf als betrouwbaar merk in de wereld te zetten én een voldoende groot netwerk aan opdrachtgevers op te bouwen. Ook is niet elke professional even gelukkig met de administratieve kant van zijn / haar zaak. Daar kan Peakman bij helpen!

Voordelen voor jou als zzp’er / freelancer

 • Je blijft zelfstandige, maar wij helpen je bij de acquisitie van uitdagende projecten.
 • Je kiest de projecten uit die helemaal in lijn liggen met jouw ervaring, kennis en talenten. Van korte tot langere projecten. Van projecten bij kleine tot grote bedrijven, profit en non-profit. Altijd afwisselend, altijd uitdagend maar je kunt wél altijd doen wat je zelf het leukste vindt.
 • We ontzorgen jou in de administratie en facturatie en zorgen voor een snelle en correcte uitbetaling van jouw facturen. Zo kun jij je focussen op wat je echt graag doet en hoef je je geen zorgen te maken om de administratieve rompslomp.
 • Je gaat aan de slag bij diverse bedrijven, die eerst een kredietcheck hebben doorstaan. Geen zorgen over onbetrouwbare partners!
 • Je kunt dankzij jouw aansluiting bij Peakman ervaring opdoen in bedrijven waar je als zzp’er zelf misschien wat moeilijker binnenkomt. Zo vergroot je jouw netwerk met interessante opdrachtgevers.