Detavast

Een wat nieuwere vorm van flex is detavast. De detavast-constructie kun je misschien nog het beste omschrijven als een ‘detacheringsovereenkomst met overname’. Deze constructie is de ideale manier voor jou als bedrijf om voldoende de tijd te nemen om uit te zoeken of een professional echt bij de functie en bij jouw bedrijf past.

Voordelen voor jou als bedrijf

  • Peakman verzorgt voor jou de werving en selectie van een nieuwe medewerker.
  • Wanneer een geschikte kandidaat is gevonden, gaat deze aanvankelijk middels een detacheringsovereenkomst via Peakman bij jou aan de slag.
  • In de detacheringsovereenkomst zijn exact dezelfde arbeidsvoorwaarden van kracht, die in jouw bedrijf voor de andere medewerkers gelden. Ook wordt hierin alvast opgenomen dat de medewerker na de detacheringsperiode bij jou in dienst komt. Je stelt het juridisch werkgeverschap en alles wat daarbij komt kijken, voor een vooraf afgesproken periode uit.
  • Je krijgt een soort van langere proeftijd, waarin je zonder risico kunt oordelen of de professional echt bij je past.
  • Je loopt minder risico, omdat je tijdens de detachering een uurtarief betaalt voor de periode dat effectief arbeid is verricht.

Je hebt als uitzendkracht of gedetacheerde, na het kunnen opdoen van ervaring in verschillende opdrachten en bij verschillende bedrijven, groot en klein, in diverse sectoren een goed idee kunnen krijgen van waar je echt jouw toekomst ziet. Je hebt kunnen ervaren waar jouw kracht ligt, wat je écht leuk vindt en bij welk type bedrijf jij het meest tot jouw recht kunt komen. Het is een schat aan ervaring en kennis die je met je meeneemt naar een werkgever, waar jij je voor lange tijd aan wilt verbinden en waar je bij in (vaste) dienst wilt treden. Het is niet altijd even gemakkelijk om de overstap te maken van een flexibele naar een vaste baan. Maar met een detavast-constructie wordt het doorstromen naar een vast contract een stuk eenvoudiger.

Voordelen voor jou als arbeidskracht

  • Je begint als flexibele arbeidskracht, maar hebt al van in het begin zicht op een arbeidscontract bij de opdrachtgever.
  • Je krijgt de tijd om te kunnen besluiten of de functie en het bedrijf écht bij je passen.
  • Zekerheid van inkomen en direct op basis van inlenersbeloning
  • Ook bij ziekte en / of verlof krijg je je overeengekomen uren als gevolg van je detacheringsovereenkomst met Peakman

PEAKMAN B.V.

Agata de Bruynkade 22
3059 SE Rotterdam
KVK: 81164165
IBAN: NL63INGB0006607787
Tel. +31 (0)6-22474845
E. contact@peakman.nl