Detacheren

Heb je als bedrijf behoefte aan versterking of uitbreiding voor de lange(re) termijn, maar wil je wel flexibel blijven? Dan kun je het beste personeel via detachering inhuren. Dit is bijvoorbeeld een goede optie bij veranderingen zoals een structurele toename van de vraag, een langdurig zieke medewerker of simpelweg een project waar gespecialiseerde kennis en expertise gewenst en noodzakelijk is. Detachering geeft je de ‘zekerheid’ dat de medewerker die je inhuurt, niet van het ene op het andere moment kan stoppen. Een verschil met uitzenden is namelijk dat de medewerker die je op detacheringsbasis inhuurt, een formele arbeidsrelatie met jou als opdrachtgever heeft. De gedetacheerde heeft een contract voor bepaalde tijd of voor de duur van het project. Maar, net zoals dat bij uitzenden het geval is, leen je personeel in van een derde partij, Peakman. Peakman werkt hier in de meeste gevallen met schaduwcontracten, waarbij de overeenkomst met de professional dezelfde duur heeft als de opdracht. Jij bent als opdrachtgever dus geen juridisch werkgever en na het project ook niet gebonden aan de medewerker.

Voordelen voor jou als bedrijf

 • Peakman werft en selecteert de juiste medewerker voor jouw ‘langdurige’ opdracht of project.
 • Jij hebt de zekerheid dat de medewerker voor een bepaalde tijd of gedurende de looptijd van het project bij jou blijft.
 • Je krijgt er een uiterst gemotiveerde werknemer bij. De kandidaat kiest immers heel bewust voor jouw bedrijf en de bijbehorende opdracht en engageert zich vooraf aan de gestelde projectopdracht en -duur.
 • Jij bent geen juridisch werkgever en bent daardoor na het project niet gebonden aan de kandidaat.
 • Deze contractvorm is ook een ideale manier om te kijken of een professional écht bij jou en jouw bedrijf past (zie verder ‘detavast’); of dat het louter bij een projectmatige samenwerking blijft. Heb je een werknemer gevonden die je ook na het project in dienst wil houden, dan kun je detavast afspraken maken om de werknemer over te nemen tegen vooraf overeengekomen vergoeding.

Wanneer je je graag voor langere tijd engageert voor projecten waarvoor je jouw talenten optimaal kunt benutten, maar tegelijk ook de flexibiliteit wil behouden om ervaring op te doen bij meerdere opdrachtgevers vooraleer je je ‘vastlegt’, is werken als gedetacheerde voor jou vast een mooie optie. Detachering geeft je misschien iets minder flexibiliteit en afwisseling dan uitzenden, maar je krijgt er wel meer zekerheid voor terug.

Voordelen voor jou als gedetacheerde

 • Je kunt je inzetten voor projecten waarvoor je bewust kiest.
 • Je committeert je vooraf aan de opdracht, de uren én de periode van de opdracht. In ruil daarvoor ontvang je de gewenste zekerheid en veiligheid van inkomsten.
 • Je weet op voorhand hoeveel uren per week je werkzaam bent (urengarantie).
 • Je ontvangt bij verlof en / of ziek ook gewoon de overeengekomen urengarantie uitbetaald.
 • Je weet op voorhand wanneer de periode of opdracht afloopt. Daardoor sta je nooit voor verrassingen.
 • Arbeidsvoorwaarden zijn altijd gelijk aan de inlenersbeloning

PEAKMAN B.V.

Agata de Bruynkade 22
3059 SE Rotterdam
KVK: 81164165
IBAN: NL63INGB0006607787
Tel. +31 (0)6-22474845
E. contact@peakman.nl